Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επίσημο: Alfa Romeo, DS και Lancia μπαίνουν 100% στην πρίζα

Η Stellantis έχει στα σχέδιά της το λανσάρισμα 20 εξηλεκτρισμένων μοντέλων για τις 14 μάρκες που έχει κάτω από την «ομπρέλα» της, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μέχρι το 2027 οι Alfa Romeo, Lancia και DS Automobiles θα έχουν γκάμες με πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Stellantis είναι σε μέγεθος ο τέταρτος μεγαλύτερος Όμιλος κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο και μέσα στους επόμενους 24 μήνες θα παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα.

Πολλά από αυτά θα αποκτήσουν 100% ηλεκτρικές BEV εκδόσεις μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2027, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι κύκλοι ζωής ορισμένων συμβατικών εκδόσεων θα υπάρχει παράλληλη πώληση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, η Alfa Romeo θα έχει έως τότε (το 2027) πλήρως BEV γκάμα, ενώ η Lancia έως το 2026 και η DS Automobiles έως το 2024. Πριν όμως φτάσουμε εκεί, έχουμε να περιμένουμε συνολικά 20 νέα μοντέλα και εκδόσεις υπαρχόντων, μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Από αυτά, δέκα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, εννέα θα είναι plug-in υβριδικά και ένα θα προσφέρεται, τόσο ως PHEV, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ένας «οδικός χάρτης» για τα προϊόντα του Ομίλου, μας δείχνει πως μερικά από τα μοντέλα της Βόρειας Αμερικής θα εξηλεκτριστούν τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2022, η Dodge πρόκειται να αποκαλύψει ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, του οποίου η ταυτότητα όμως δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Με την εταιρεία να πουλάει μόνο Charger, Challenger και Durango, το πιθανότερο είναι πως το SUV θα είναι αυτό που θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, η Jeep θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο βάσει όλων όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, μάλλον θα έχει τη μορφή ενός μικρού crossover που θα κατασκευάζεται στην Πολωνία.

Η Stellantis έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επένδυση στο εργοστάσιο του Tychy για να φιλοξενήσει την παραγωγή υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων των τριών της μαρκών. Μέσα στο 2024 αναμένεται επίσης να δούμε ηλεκτρικές εκδόσεις του Dodge Ram, εκτός της επίσης ηλεκτρικής εκδοχής ενός muscle car.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By