Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη Μέρκελ στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα θα βρεθεί σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και θα επισκεφθεί το κτήριο του κοινοβουλίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι στόχος της σημερινής επίσκεψης της καγκελαρίου στην Άγκυρα είναι να καταλήξει με τους Τούρκους συνομιλητές της σε «κοινές λύσεις» στη βάση κοινών συμφερόντων. Εκτός από τα διμερή θέματα και τη συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, την κατάσταση στη Συρία αλλά και το Κυπριακό.

Παράλληλα όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις συναντήσεις της η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα σε ό,τι αφορά τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία τύπου.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφώνησε με εκτιμήσεις κύκλων της γερμανικής αλλά και της τουρκικής αντιπολίτευσης ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά στήριξη προς τον κ. Ερντογάν λίγο πριν από το δημοψήφισμα για την ενίσχυση των προεδρικών αρμοδιοτήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By