Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Επιστολή απάντηση Παυλόπουλου στον Βενιζέλο

Δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του ΠτΔ

pavlopoulos

Με επιστολή στην επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το πρόσωπο του απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος στην δική του παρέμβαση χαρακτήριζε «θεσμικά οδυνηρό» για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα τη συμμετοχή στην εναρκτήρια συνεδρίαση της «πρωτοφανούς» διαδικασίας «συγκρότησης επιτροπής» υπό τον τίτλο «Επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους».

Το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό από τη Προεδρία της Δημοκρατίας και επαφίεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η κοινοποίησή της.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος αφού ασκεί κριτική στην πρωτοβουλία του Προέδρου εκφράζει την βεβαιότητά του ότι είχε διαφορετική εντύπωση και όταν προσήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας θα ένιωσε έκπληξη λόγω της απουσίας των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλατε να ενισχύσετε με την παρουσία σας μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση των δυο κυβερνητικών κομμάτων με σκηνικό τη Βουλή. Είμαι, τέλος, βέβαιος ότι θα ζητήσετε εξηγήσεις από τους οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που επιχείρησαν να σας εκθέσουν» αναφέρει ο Ευ. Βενιζέλος στην επιστολή του προς Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ως παλαιός κοινοβουλευτικός και ως καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου γνωρίζετε, καλύτερα από κάθε άλλον, ότι δεν συνηθίζεται, αλλά ούτε και συνάδει προς το Σύνταγμα, η παρουσία και μάλιστα με ομιλία, του Προέδρου της Δημοκρατίας σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι καν κοινοβουλευτική, αλλά δήθεν τεχνική» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει «είναι θεσμικά οδυνηρό για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα μας να ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας σε μια διαδικασία που υποδύεται την κοινοβουλευτική, χωρίς να είναι τέτοια» και προσθέτει ότι «κάποιοι επιχείρησαν να σας καταστήσουν συνυπεύθυνο ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».

By