Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Επιστολή της Ε. Χριστοφιλοπούλου: Η πολιτική αυταπάτη του πρωθυπουργού μεταδίδεται και στους υπουργούς του

Με μία ανοιχτή επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατραούγκαλο, η υπεύθυνη εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλπούλου απαντάει στις αυταπάτες του υπουργού για την μεταρρύθμιση που επιχειρεί στο ασφαλιστικό και τονίζει πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μελλοντικές αυξήσεις, έχουν την ίδια αξία, όπως και η παλαιότερη υπόσχεση για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή

 ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2016

Προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

Ανοικτή Επιστολή

Κύριε Υπουργέ,
Το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι κρίσιμο θέμα για τη ζωή των πολιτών. Δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως, δυστυχώς, εσείς, το αντιλαμβάνεστε με την πανομοιότυπη επιστολή που στείλατε στους συνταξιούχους, αλλά και με τις δηλώσεις σας στα ΜΜΕ.
«Πληροφορείτε» τους συνταξιούχους ότι δήθεν «προστατεύονται». Ότι ναι μεν «μειώνονται λίγο» οι επικουρικές συντάξεις τους, αλλά θα έρθουν αυξήσεις με την…«επερχόμενη άνοδο» της οικονομίας. Πως τολμάτε να εξαπατάτε ανθρώπους, που με την σύνταξή τους ίσως να συντηρείται , σήμερα, όλη τους η οικογένεια;
Οι συνταξιούχοι, όπως όλοι οι Έλληνες, έχουν εμπειρία από τις ψευδείς υποσχέσεις σας! Δεν σας πιστεύουν.
Δικό μας χρέος είναι να αποκαλύψουμε το τι επιχειρείτε να αποκρύψετε με την επιστολή σας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

1. Εσείς, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, οδηγήσατε στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων ύψους 2,3 δις ευρώ στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τέτοια ανάγκη δεν υπήρχε στο τέλος του 2014.
Οι δικές σας καταστροφικές επιλογές το 2015 οδήγησαν στην απώλεια 86 δις από την Ελληνική Οικονομία και στην ύφεση αντί της ανάπτυξης. Οι δικές σας καταστροφικές επιλογές είναι τα αίτια για τα νέα μέτρα που πήρατε.
2. Ο Νόμος σας 4387/2016 εντείνει, αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος. Ο Νόμος σας δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής με τις εξοντωτικές παρεμβάσεις κατά των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των μισθωτών, που έχουν καταβάλλει πολλά και για πολλά χρόνια ασφάλισης.
Είναι τυχαίο ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν «έκτακτες ενισχύσεις», από τον ΑΚΑΓΕ, τον λογαριασμό που προορίζεται για την διασφάλιση των μελλοντικών γενεών;
3. Όλοι οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ότι εσείς επιβάλατε για πρώτη φορά εισφορές υγείας 6%, μειώνοντας έτσι όλες τις συντάξεις οριζόντια: Κύριες και επικουρικές.
Οι 320.000 συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μειώνονται οι επικουρικές τους συντάξεις, σε ποσοστό που φτάνει το 40-50%.
390.000 δικαιούχοι με χαμηλά εισοδήματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι χάνουν το ΕΚΑΣ, ως το 2018.
285.000 συνταξιούχοι του δημοσίου γνωρίζουν πολύ καλά ότι χάνουν τα μερίσματα που λάμβαναν.
265.000 νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συντάξεις τους, μετά την ασφαλιστική σας μεταρρύθμιση, μειώθηκαν κατά 15%-30%.
Όσοι ζουν με την προσωρινή σύνταξη γνωρίζουν πολύ καλά ότι λαμβάνουν πλέον ποσά μειωμένα έως και 30%.
Οι συνταξιούχοι με αναπηρίες, ακόμη και οι χρονίως πάσχοντες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπέστησαν αυτές τις οδυνηρές περικοπές, χωρίς καμία πρόνοια για τις αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες τους.
Οι συντάξεις χηρείας θα μειωθούν από 25-40% .
Οι υποσχέσεις σας για μελλοντικές αυξήσεις έχουν την ίδια αξία, όπως και η υπόσχεση Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης.
4. Αποκρύπτετε σκόπιμα ότι έχετε ήδη προβεί σε ονομαστικές μειώσεις.
Αποκρύπτετε, εν γνώσει σας, ότι η «προσωπική διαφορά» διατηρείται μόνο για όσο χρόνο δεν ενεργοποιείται ο αυτόματος «κόφτης» , που όμως εσείς θεσμοθετήσατε.
Σε τι συνίσταται, λοιπόν, η δήθεν προστασία των κυρίων συντάξεων, που ψευδώς ισχυρίζεστε;
Οι συνταξιούχοι ζητούσαν το αυτονόητο: Να τους εξηγήσετε πώς υπολογίσατε τις περικοπές των συντάξεών τους. Κι εσείς μόνο αυτό δεν κάνατε. Πέρα από τα ψέματα και την φτηνή προπαγάνδα που επιχειρείτε, δεν λέτε κουβέντα για το πώς έγινε ο υπολογισμός και πώς οι περικοπές σας έφτασαν στο τελικό τους ύψος.

Κύριε Υπουργέ,
Είναι φανερό πως η πολιτική αυταπάτη του Πρωθυπουργού είναι μεταδοτική στους Υπουργούς του.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η επιμονή σας ότι ψεύδεστε στους συνταξιούχους, παρόλο που σας διαψεύδουν όχι μόνον τα στοιχεία αλλά και αυτοδιαψεύδεστε εσείς ο ίδιος καθημερινά, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις σας.
Τουλάχιστον, σταματήστε να προσβάλλετε την νοημοσύνη τους. Δεν τρέφω καμία αυταπάτη ώστε να σας ζητήσω να τους σέβεστε.

Εύη Χριστοφιλοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)