Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Επιστολή Βασιλείαδη στην ΕΛ.ΑΣ. για το πανό στο Γ. Καραϊσκάκης με την Βοσνία

Επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος απέστειλε σήμερα στην ΕΛ.ΑΣ. ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζητά άμεσες ενέργειες από την αστυνομία για το πανό που αναρτήθηκε στο ματς της Εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία. Μάλιστα, ο Βασιλειάδης ξεκαθάρισε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα ότι «τα ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα»

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Χθες το βράδυ, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», γίναμε μάρτυρες ενός εμετικού περιστατικού, που αφορούσε την ανάρτηση πανό σχετικά με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Τα ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως δε στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας.

Για τον λόγο αυτό σας καλώ για τις δικές σας ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Βασιλειάδης».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επίσης έκανε και και σχετική δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα», συμπληρώνεται στην επίσημη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

epistoli-vasiliadis

(Visited 1 times, 1 visits today)