Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Kiku: Eπιστρέφει στην βάση του με φιλικότερες τιμές

Με ιστορία δυο και πλέον δεκαετιών, το KIKU στο Κολωνάκι άνοιξε τις πόρτες του το 1993 αποτελώντας το πρώτο εστιάτοριο ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα.

Μετά την “τρελή” καλοκαιρινή του επιτυχημένη πορεία, στο νησί των ανέμων και τη διαμονή στο πολυτελές κήπο του ξενοδοχείου LETO ,το εστιατόριο επιστρέφει στην έδρα του, στο Κολωνάκι όπου είχε και εξακολουθεί να έχει τη μοναδική του ταυτότητα την οποία διατηρεί.

Tην πορεία φέτος του kiku στη Μυκόνου θα ζήλευαν και τα καλύτερα japanese restaurants του κόσμου.Για να βρεις τραπέζι θα έπρεπε να ξέρεις τους ιδιοκτήτες,τον manager ή να έχεις γεμάτη πιστωτική κάρτα.Θεσμός πλέον είναι το reserve και η waiting list για ένα τραπέζι στο διάσημο εστιατόριο, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.Μαζεύοντας κυριολεκτικά όλους τους επώνυμους του νησιού , με μια αναζήτηση στο instagram θα καταλάβετε τι εννοούμε.Εκεί συνωστίζονται μοντέλες και ενζενί, οικονομικοί παράγοντες και τηλεπερσόνες, γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κοσμικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, επώνυμοι αθλητές αλλά και κοινοί θνητοί.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το εξής : το Kiku στο Κολωνάκι δεν είναι ένα prive εστιατόριο. Αυτό συνεπάγεται ότι έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να είναι κάτοχος της κάρτας μέλους η οποία όμως ισχύει,όποιος την διαθέτει, απολαμβάνει μια σειρά από extra προνόμια που στερούνται οι καθημερινοί πελάτες. Ένα από αυτά για παράδειγμα, όπως μας εξηγήσε ο manager του εστιατορίου είναι, ότι ένα μέλος του club μπορεί να κλείσει όλο το εστιατόριο χωρίς έξτρα χρέωση και να δειπνήσει στο Kiku με τον αγαπημένο του άνθρωπο, πληρώνοντας μόνο ό,τι καταναλώσει.

Κατά τα άλλα η πόρτα του Kiku είναι ανοιχτή, παραμένοντας πάντα ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την γαστρονομία της πρωτεύουσας.

Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν σε έναν συνδυασμό απέριττης πολυτέλειας δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας. Το μαύρο χρώμα πρωταγωνιστεί, χωρίς να λείπουν οι κόκκινες και οι μοβ πινελιές. Οι παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις δίνουν δυναμικό «παρών» στο μενού του, χωρίς ωστόσο να λείπουν και πιο δημιουργικές προτάσεις. Η λιτότητα της ιαπωνικής γαστρονομίας εμπλουτίζεται με στοιχεία από άλλες κουζίνες, δημιουργώντας πιάτα που γοητεύουν τόσο οπτικά, όσο και γευστικά.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η παροχή απόλυτα προσωποποιημένων υπηρεσιών, αλλά και η προσφορά κάθε πολυτέλειας σε όλα τα επίπεδα, από την παρουσίαση των πιάτων έως και την αισθητική του χώρου.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή αποτελεί το Άβατο των περισσοτέρων πελατών του, αφού αναγνωρίζει ότι οι στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης της ιαπωνικής κουζίνας αποτελούν πολύ προσωπική υπόθεση.

Η αποκλειστικότητα του χώρου είναι άλλωστε μέρος της φιλοσοφίας του, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει μπορέσει να αποθανατίσει στιγμιότυπα μέσα απο τον χώρο του.

Το εστιατόριο κάνει ένα δυναμικό comeback, το γιορτάζει, εξελίσεται και συνεχίζει να ενθουσιάζει!

Υ.Γ. : Η τιμολογιακή πολιτική στο Kiku φέτος θα είναι πιό χαλαρή, γι’ αυτό ο λογαριασμός για ένα πλήρες δείπνο με κρασί ή cocktail, κυμαίνεται για πρώτη φορά από €50 έως €60 το άτομο, αλλά το μενού είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να είστε ευέλικτοι για να κινηθείτε και λίγο πιο χαμηλά. 

Kiku στη Δημοκρίτου, όπως παλιά, όπως κάθε φορά, αλλά πάντα καλύτερο.

Το KIKU λειτουργεί: (Δευτέρα – Σάββατο / 19:00 – 01:00)

Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 36 47 033

www.kikurestaurants.com

By