Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Επιστρέφει τα «κλεμμένα» χρήματα ο Τ. Μαντέλης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί

mantelis

Τον Νόμο που προσφέρει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και μείωση ποινών αν εξαλειφθεί η ζημία του Δημοσίου επικαλείται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης.

Στη διάρκεια της δίκης του για την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, σε αίτημα προς τον Εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που συνυπογράφει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γ. Τσουγκράνης αναφέρει:

«Σύμφωνα με το βούλευμα ο κ. Μαντέλης φέρεται να έχει απαιτήσει ως δωροδοκία 450.000 μάρκα (230.000 ευρώ) . Ήδη, του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ. Προσφέρει άλλες 56.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατόπιν αυτού και βάση του νόμου που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2014 ζητεί ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση».

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην υπουργός συναινεί στην επιστροφή των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό που είναι γνωστός ως «λογαριασμός επιστροφής κλεμμένων», στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί.

Ο συγκεκριμένος Νόμος εξαιρεί νυν και πρώην κρατικούς αξιωματούχους όπως υπουργούς, πρώην υπουργούς, γενικούς γραμματείς κλπ.

Όμως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτό είναι ζήτημα ερμηνείας από το δικαστήριο και δεν μπορεί να μη ληφθεί υπ” όψιν μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των κατηγορουμένων στη δικαστική απόφαση.

By