Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Επιστρέφουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στους ΟΤΑ

Η δημοτική αστυνομία θα μετονομαστεί σε «Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης»

dimotiki astunomia_!0

Τροπολογία για την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνέταξαν οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Πανούσης και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο κ. Πανούσης, ο οποίος ανακάλυψε ότι πρότασή του είναι να μετονομαστεί η δημοτική αστυνομία σε «Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης» σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Σχετικά με τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν όλες οι χορηγηθείσες άδεις οπλοφορίας, καθώς και ότι πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία για την, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αξιολόγηση της ψυχικής και σωματικής κατάστασης όσων οπλοφορούν.

Σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «οι ανάγκες παρουσίας των ένστολων στο δρόμο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος δεν αφήνουν περιθώρια διατήρησης ή ενίσχυσης».

Προέτρεψε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη φρούρησή τους να κάνουν χρήση του νόμου 3938/2011, που προβλέπει επ’ αμοιβή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. «Η εντολή προέρχεται από τον πρωθυπουργό και εφαρμόστηκε ομοιόμορφα και στους πολιτικούς», αναφέρει ο κ. Πανούσης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By