Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί για την αξιολόγηση

Οι επαφές των επικεφαλής των Θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα

France's Minister of Economy Moscovici holds a news conference in Brussels

Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα το Σάββατο προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, οι επικεφαλής της αποστολής μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται, ήδη, στην Αθήνα θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος ότι οι επικεφαλής μπορούν να βρεθούν τις επομενες μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης βδομάδας την αξιολόγηση.

Προέβλεψε ότι οι συζητήσεις θα πάρουν κάποιο χρόνο, ωστόσο, όπως είπε, θέλουμε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Νταβός, ενώ είδε και τον επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, στον οποίο έδωσε οδηγίες ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης στην Αθήνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του προσφυγικού ζητήματος με την αξιολόγηση ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε στο χρονοδιάγραμμα.

Η επιθυμία της Κομισιόν είναι να τελειώσουμε το συντομότερο και με επιτυχία την αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By