Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Επιστροφή στη φυλακή για τον Γιάννη Λαγό

Ο βουλευτής της ΧΑ παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί

×ÑÕÓÇ ÁÕÃÇ ÌÅÔÁÃÙÃÇ ÃÁÄÁ ÂÏÕËÅÕÔÇÓ YANNIS LAGOS ÃÉÁÍÍÇÓ ËÁÃÏÓ

Τρεις μόλις μήνες μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός επιστρέφει σε αυτές καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραβίασε, τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβλήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός φέρεται να μην τήρησε κατ΄ επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού.

Όπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Στις 16-6-2015 δε, και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

Υπενθυμίζεται ότι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο βουλευτή ήταν: κατ΄ οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)