Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Επιστροφή Τσίπρα στο Βερολίνο με τις συντάξεις στο μενού

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συνέδριο του SPD, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς.

Το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να κρίνει το μέλλον των συντάξεων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα την ευκαιρία να συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό και διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να του αναλύσει το σκεπτικό της ελληνικής κυβέρνησης. Αφού παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας – μετά το τέλος του προγράμματος – και την προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των συμφωνημένων πλεονασμάτων θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η περικοπή των μηνιαίων αποδοχών της γ΄ ηλικίας είναι αχρείαστη.

Το συνέδριο του SPD

O πρωθυπουργός στην εκδήλωση των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών θα μιλήσει σε πάνελ με τη συμμετοχή της Προέδρου του SPD, Άντρεα Νάλες και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, με θέμα «On the Left and successful».

Το μήνυμα που αναμένεται να στείλει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ότι είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων και επιλογών για τις προοδευτικές δυνάμεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, αυξάνοντας την επιρροή της ιδιαίτερα στις λαϊκές μάζες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου και με βάση τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επισημάνει την ανάγκη να τεθούν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, της προστασίας της εργασίας, της πολιτικής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θα υπογραμμίσει πως μέσα από μια τέτοια στρατηγική, θα δοθεί προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και θα μπει φραγμός στην ακροδεξιά επέλαση, αλλά, όμως, θα σημειώσει πως πέραν αυτών χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό θάρρος και συνιστούν ιδεολογική ήττα των εθνικισμών.

Ως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναμένεται να αναφέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία θα πει ότι είναι ιστορική και αποτελεί μια πολύ σημαντική προοδευτική εξέλιξη για τα Βαλκάνια της νέας εποχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα σήμερα στο Βερολίνο,, με βάση την ώρα Ελλάδας, έχει ως εξής:

12:00 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

13:00 Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς

14:30 Συνάντηση με την πρόεδρο του SPD Άντρεα Νάλες

16:00 Ομιλία στο Συνέδριο του SPD

(Visited 1 times, 1 visits today)
By