Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Επίθεση Ιδ. υπαλλήλων στην κυβέρνηση: Κάτω τα χέρια από το ΑΚΑΓΕ

Η κυβέρνηση, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα φορτώσει ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες των νέων εργαζόμενων ασφαλισμένων

ika_syntaxeis800

«Η κυβέρνηση, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε ότι με την πολιτική και τη διαχείρισή της στο Ασφαλιστικό δεν απαιτείται «εσωτερικός δανεισμός» για την καταβολή των συντάξεων, σήμερα ζητά από το ΙΚΑ να «δανειστεί» χρήματα από τον λογαριασμό ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

«Όμως», σημειώνει η ΟΙΥΕ, «αποκλειστικός σκοπός του ΑΚΑΓΕ είναι η δημιουργία αποθεματικών για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, από 1/1/2019 και μετά, για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών.

Η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι στο ΙΚΑ επικρατεί τραγική κατάσταση, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν γιγαντώσει την ανεργία, τη φθηνή ελαστική εργασία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή και ότι τα έσοδα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν επαρκούν πλέον.

Η κυβέρνηση, επίσης, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα φορτώσει ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες των νέων εργαζόμενων ασφαλισμένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην πειράξει τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ και να φροντίσει να βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, μέσα από πολιτικές ανάπτυξης χωρίς ευέλικτες μορφές απασχόλησης και μισθούς φτώχειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)