Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών σε δημοσιογράφους

Οι στρατιώτες έριξαν στο έδαφος τον παραγωγό βίντεο Αντρέα Μπερνάρντι, ιταλικής καταγωγής, και τον χτύπησαν στα πλευρά με ένα όπλο

israilinoi-stratiotes

Επίθεση και απειλές από Ισραηλινούς στρατιώτες υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και καταγγέλλουν ότι κατέστρεψαν το υλικό που είχαν συγκεντρώσει από τις ταραχές που ξέσπασαν μετά την κηδεία ενός Παλαιστίνιου ο οποίος σκοτώθηκε από τον στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι στρατιώτες έριξαν στο έδαφος τον παραγωγό βίντεο Αντρέα Μπερνάρντι, ιταλικής καταγωγής, και τον χτύπησαν στα πλευρά με ένα όπλο.

Τον κράτησαν εκεί ακινητοποιημένο, μέχρι που κατάφερε να βγάλει και να δείξει τη δημοσιογραφική ταυτότητά του.

Το επεισόδιο, που σημειώθηκε στην κοινότητα Μπέιτ Φουρίκ, κοντά στη Νάμπλους, βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.
Ο Μπερνάρντι φέρει μώλωπες στα πλευρά και κάτω από το μάτι.

Οι στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του Ιταλού παραγωγού και εναντίον ενός Παλαιστίνιου φωτορεπόρτερ, του Αμπάς Μομάνι. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα με την επιγραφή Press (Τύπος).

Οι στρατιώτες έσπασαν μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ενώ κατέσχεσαν μια άλλη φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών όταν ορισμένοι στρατιώτες τους πήραν παράμερα, τους εξύβρισαν στα αγγλικά και τους κάλεσαν να σταματήσουν να κινηματογραφούν τη σκηνή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο διαμαρτυρήθηκε στον ισραηλινό στρατό, ένας εκπρόσωπος του οποίου, ο Πέτερ Λέρνερ, δεσμεύτηκε ότι «θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα» και είπε ότι έχει ενημερωθεί για το επεισόδιο η ιεραρχία.

Ο Μομάνι και ένας άλλος Παλαιστίνιος συνάδελφός του είχαν δεχτεί επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες και στις 24 Απριλίου. Το επεισόδιο εκείνο είχε επίσης βιντεοσκοπηθεί και ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα λαμβάνονταν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εμπλεκόμενων στρατιωτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By