Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Επίθεση κατά αστυνομικών στη Νίκαια της Γαλλίας

Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι και στους τρεις αστυνομικούς και τους τραυμάτισε

gall1

Τρεις ένστολοι της Γαλλικής αστυνομίας δέχθηκαν σήμερα επίθεση από άγνωστο άντρα που κρατούσε μαχαίρι, έξω από το πολιτιστικό κέντρο εβραϊκής κοινότητας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Russia Today, που επικαλείται πληροφορίες από την τοπική εφημερίδα Nice Matin, ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ένας στο πόδι και ένας στο πηγούνι.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα, ο δράστης συνελήφθη και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter καταδίκασε την πράξη και τόνισε πως θα «τιμωρηθεί αυστηρά» ο δράστης.

gall

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νίκαιας, Σάρα Μπαρόν, είπε ότι παρότι ο δράστης συνελήφθη, δύο ακόμα άνδρες που βρίσκονταν μαζί του έχουν διαφύγει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, ο άνδρας που επιτέθηκε στους αστυνομικούς είχε απελαθεί την περασμένη εβδομάδα από την Τουρκία.

Όλα αυτά, λίγες εβδομάδες μετά την σφαγή στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και την αιματηρή ομηρία σε εβραϊκό κατάστημα από φανατικούς ισλαμιστές.

Έπειτα από τα φονικά περιστατικά που βύθισαν στο πένθος τη Γαλλία, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα με περίπου 10.000 αστυνομικούς να προστατεύσουν «ευαίσθητες» περιοχές, όπως καταστήματα, συναγωγές, τζαμιά.

gall2

By