Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Επίθεση Κορωνάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ανανέωση με Κουβέλη και Τζουμάκα;

Είναι ο Τάσος Κορωνάκης ήταν ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει μιλήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Μίλησε όμως χτες και με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών ασκεί Δριμεία κριτική στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές της ηγετικής ομάδας.

Ο Τάσος Κορωνάκης λοιπόν με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που τιτλοφορείται «Τι δεν ακούσαμε στο Τάε Κβον Ντο»,  σημειώνει χαρακτηριστικά πως: «Μάλλον ο στόχος του ανοίγματος στην κοινωνία και της δημιουργίας ενός μαζικού δημοκρατικού κόμματος δεν μοιάζει και τόσο ρεαλιστικός μια και οι εκβιασμοί που συνεχώς θα επανέρχονται, θα επιβάλουν τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, θέτοντας κόμμα και κυβέρνηση σε αντίθεση με τα συμφέροντα όσων θεωρητικά θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν».

Και τονίζει με νόημα: «Αυτός ο δρόμος αφήνει χώρο μόνο για μετεγγραφές τύπου Τζουμάκα και Ξενογιαννακοπούλου ή για την επιστροφή του Κουβέλη και τελικά σημαίνει την απόλυτη προσαρμογή σε ένα μοντέλο διαχειριστικού κόμματος, που το ενώνει η παραμονή στην εξουσία και όχι η ιδεολογία ή το πολιτικό σχέδιο για το μέλλον».

«Το πραγματικό ερώτημα για αρκετούς πια δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι κάνουμε όσοι αμφισβητούμε τη σημερινή πορεία. Πώς χτίζουμε μια αριστερή ανταγωνιστική πρόταση στον κυρίαρχο μονόδρομο, βρίσκοντας κοινά πεδία δράσης, προσπαθώντας να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας και θέτοντας τουλάχιστον τα σωστά ερωτήματα», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ο Τάσος Κορωνάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)