Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Επίθεση Μαξίμου σε Βενιζέλο για το μεταναστευτικό

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες προσάπτει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου

venizelos

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές, κάτι το οποίο «δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Η κυβέρνηση απαντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διερωτήθηκε την Κυριακή στον Alpha «γιατί τώρα έρχονται 10.000 πρόσφυγες ή μετανάστες» και αν «έχει αλλάξει κάτι στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες», για να δώσει την απάντηση ότι τώρα «μάλλον καλύτερα πάνε τα πράγματα σε σχέση με μερικούς μήνες πριν» και πως αυτό που άλλαξε «είναι η ρητορική της κυβέρνησης». «Έχουμε καινούργιες εξελίξεις μόνο στην Υεμένη. Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία ή στη Λιβύη», πρόσθεσε στη σχετική του δήλωση.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες σχολιάζουν ότι είναι σαφές πως ο κ. Βενιζέλος «έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες» και συμπληρώνουν πως «πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ (κοντά στη Δαμασκό) που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων». «Αλήθεια, ειδήσεις δεν παρακολουθεί;», διερωτούνται.

Το Μαξίμου αναφέρει ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν περάσει σε χώρες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και προσθέτει ότι στην Τουρκία μόνο φιλοξενούνται πάνω από 1,8 εκατ. πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη τώρα που βελτιώνεται ο καιρός.

«Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προσφυγικού κύματος, υπενθυμίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους το 1948 ήταν 700.000, αλλάζοντας για πάντα τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής», συνεχίζει.

Καταλήγοντας, οι κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική και σημειώνουν ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος «δεν κατανοούν το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται η χώρα».

«Δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης και πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη. Δεν είναι καλό και για τη χώρα», συνεχίζουν.