Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Επίθεση Θεοδωράκη σε Σύριζα

Ο Σύριζα επιχειρεί να κυριαρχήσει στον κρατικό μηχανισμό και να ελέγξει την ενημέρωση.

theodorakis

Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Γνώμη της Πάτρας, μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Σύριζα, τόσο για τον εκλογικό νόμο, όσο και για την οικονομική του πολιτική.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί σις άδειες των καναλιών λέγοντας: «Η επέλαση του κόμματος στο κράτος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν και 2, 3 απολύτως πιστά σε αυτούς κανάλια και μετά θα σκεφθούν τις εκλογές».

Για τη θέση του κόμματός του για τον εκλογικό νόμο είπε: «μείωση του μπόνους, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, μείωση των εδρών», ενώ τόνισε ότι θα έδινε «ψήφο στους ομογενείς και κυρίως στους 450.000 ανθρώπους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Πέντε έδρες από τις 300 να καθορίζονται με την ψήφο των Ελλήνων που μένουν στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο: «Σημασία έχει να αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση και όχι να διορθώσουμε τα λάθη με νέα λάθη» και συμπλήρωσε:μέχρι χθες έλεγαν ότι οι μεγάλες περιφέρειες είναι “εκκολαπτήρια διαφθοράς”. Και τώρα δεν αλλάζει τίποτα. Δεν το ξέχασαν, απλώς ήταν το αντάλλαγμα για να ψηφίσουν την απλή τους αναλογική, ο ΚΚΕ και ο Λεβέντης».

Τέλος για την οικονομία δήλωσε: «Κάθε μέρα έχουμε 100 νέα λουκέτα. Είναι εκτός των άλλων οι ολέθριες συνέπειες των capital controls. Eπίσης έχουμε ένα σπάταλο κομματικό κράτος, όπως ήταν πάντα δηλαδή. Δεν παράγεται νέος πλούτος και οι κρατιστές που μας κυβερνούν προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες με φόρους και εισφορές. Η υπερφορολογία φέρνει νέα λουκέτα. Ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να τον σπάσουμε πριν να είναι αργά».

 

 

By