Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Επίθεση της Άγκυρας στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Έτινγκερ

Η Τουρκία κατηγορεί την Γερμανία για «πολιτιστικό ρατσισμό».

turkish1-thumb-largeΟ Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι τα σχόλια του Επιτρόπου της Γερμανίας στην ΕΕ –ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος της χώρας– δείχνουν «πολιτιστικό ρατσισμό», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τσελίκ αντέδρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Anadolu στο σχόλιο αυτό που έκανε χθες ο Γκίντερ Έτινγκερ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ έχουν ενταθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα έπειτα από το οποίο οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης των θεσμών από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξη της αποτυχημένης αυτής απόπειρας.

Η ΕΕ ζήτησε από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία την επέκρινε ότι δεν αξιολογεί σωστά την απειλή που θέτουν για το τουρκικό κράτος αυτοί που κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By