Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Επιτήδειος παραβίασε λογαριασμό e-mail και έστειλε πλαστή εντολή σε τράπεζα

Ένας 64χρονος παραβίασε λογαριασμό e-mail και έστειλε πλαστή εντολή σε τράπεζα για μεταφορά χρημάτων

xakers-2

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 64χρονου για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας με χρήση και παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος.

Ύστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει την μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας.

Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, πρόεκυψε η εμπλοκή 64χρονου.

Για την εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες έρευνα στην οικία του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By