Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Επιβεβαιώνει η Apple: Με USB-C τα iPhone μετά την απόφαση της ΕΕ

Η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν ένα κοινό πρότυπο φόρτισης, γνωστό ως USB-C, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας.

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, στο συνέδριο Wall Street Journal Tech Live την Τρίτη.

Την περασμένη Δευτέρα, το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ έδωσε την τελική έγκριση σε οδηγία, σύμφωνα με την οποία έως το 2024 η θύρα USB-C θα καταστεί υποχρεωτική για μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και ακουστικά.

Τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα ένα ιδιότυπο φορτιστή τύπου Lightning, ο οποίος, βάσει της επικείμενης νομοθεσίας της ΕΕ, θα πρέπει να αλλάξει σε USB-C.

Ο Joswiak δεν διευκρίνισε πότε η Apple θα εισαγάγει τη θύρα USB-C στο smartphone της, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί μέχρι το 2024.

Αναλυτές είπαν στο CNBC ότι τα iPhone που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023 θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με φόρτιση USB-C και ότι η Apple είναι πιθανό να εισαγάγει το πρότυπο παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

By