Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Επιβεβαιωμένο κρούσμα Έμπολα στη Γλασκόβη

Μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε

ebola

Μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε βρέθηκε θετικό στο ιό Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας.

«Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα εντοπίστηκε στη Γλασκόβη. Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα και λαμβάνει θεραπεία» στο τμήμα λοιμωδών ασθενειών του νοσοκομείου Γκαρτνέιβελ, αναφέρει η σκοτσέζικη κυβέρνηση με ανακοίνωσή της.

«Ο ασθενής είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού που βοήθησε στην καταπολέμηση της επιδημίας στη δυτική Αφρική. Επέστρεψε στη Σκοτία αργά χθες το βράδυ από τη Σιέρα Λεόνε μέσω Καζαμπλάνκα και του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου», συμπλήρωσε η ανακοίνωση, χωρίς να εξηγεί αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και τέθηκε σε καραντίνα στις 7:50 το πρωί, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, καθώς ο ιός διαγνώστηκε «σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο της ασθένειας» ο κίνδυνος να έχει μολυνθεί κάποιος άλλος άνθρωπος «θεωρείται εξαιρετικά μικρός».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By