Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

«Εποχή Μασκ» στο Twitter: Ξεκίνησε η συνδρομή των $8 – Γιατί απολογείται ο πρώην Ceo

Την πιστοποίηση επαληθευμένου χρήστη ξεκίνησε να παρέχει το Twitter με χρέωση 8 δολαρίων το μήνα λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου από τον νέο ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και ενώ ο Έλον Μάσκ έχει ήδη προχωρήσει στην απόλυση των περισσοτέρων από τα κορυφαία στελέχη του και του σχεδόν μισού προσωπικού.

Ο πρώην Ceo του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ στήριξε τον Μασκ αναρτώντας μήνυμα στο οποίο απολογείται για την πολύ γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας.

«Η εξουσία στους χρήστες» (Power to the people) ανέφερε η ενημέρωση της πλατφόρμας, επαναλαμβάνοντας τη φράση πο είχε χρησιμοποιήσει ο Έλον Μασκ προαναγγέλοντας την επιβολή της συνδρομής. Στην ενημέρωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το Twitter, αναφέρει: «Ο λογαριασμός σας θα έχει το μπλε σημάδι επιλογής, όπως και οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Παράλληλα με το νέο σύστημα επαλήθευσης, το Twitter υπόσχεται ότι «σύντομα» θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των διαφημίσεων για τους συνδρομητές του. Επιπλέον έχει υποσχεθεί τη δυνατότητα δημοσίευσης μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο και την κατά προτεραιότητα κατάταξη στις αναζητήσεις, τις αναφορές και τα σχόλια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η ανακοίνωση του Twitter είναι ενδεικτική της ταχύτητας με την οποία κινείται ο Μασκ μετά την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολαρίων. Σε μια εβδομάδα από τότε που ανέλαβε επίσημα τον έλεγχο του ιστότοπου, ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό του αλλά και τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη.

Ο Μασκ παρουσίασε την επιβολή συνδρομής στο Twitter Blue ως τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί η μείωση των εσόδων από τις διαφημίσεις αλλά και η παρουσία των bots.

Από την άλλη πλευρά η απόλυση βασικών στελεχών της εταιρείας έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τη λειτουργία βασικών συστημάτων της εταιρείας όπως αυτό της εποπτείας περιεχομένου και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως επισημαίνει το Bloomberg, με τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει το πρακτορείο με το νέο πρόγραμμα συνδρομής, οποιοσδήποτε θα μπορεί να πληρώσει $8 για να φαίνεται έγκυρος και πιστοποιημένος.

Το Twitter Blue είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για χρήστες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και ο Μασκ το Σάββατο έγραψε στο Twitter ότι η υπηρεσία θα είναι σταδιακά διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Ντόρσεϊ: Συγνώμη που έκανα πολύ γρήγορα μεγάλο το Twitter
Ο πρώην CEO του Twittet απολογείται για τη γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας που διήυθυνε στηρίζοντας παράλληλα τον νέο CEO, Έλον Μασκ.

Η συγνώμη του Τζακ Ντόρσεϊ για την επιτυχία της εταιρείας έρχεται μετά τη μαζική απόλυση σχεδόν του μισού προσωπικού από τον Ελον Μασκ ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε επικρίνει το μέγεθος της εταιρείας.

«Οι φίλοι του Twitter τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα είναι ισχυροί και ανθεκτικοί. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο όσο δύσκολη κι αν είναι η στιγμή. Καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση: μεγάλωσα το μέγεθος της εταιρείας πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη για αυτό.»

Ο Ντόρσεϊ παραμένει έμμεσος μέτοχος του ιστότοπου, αφού διέθεσε περίπου 18 εκατομμύρια μετοχές του στην X Holdings I του Έλον Μασκ. Υποστήριξε την αγορά του Μασκ, λέγοντας τον Απρίλιο, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η συμφωνία ότι η εταιρεία «ανήκε» στη Wall Street και είπε ότι η απόρριψή του ήταν το «σωστό» πρώτο βήμα.

Επιπλέον σε άλλο του μήνυμα ο Ντόρσεϊ ευχαρίστησε τους εργαζομένους της εταιρείας αναφέροντας ότι θα το καταλάβει εάν μετά την απόλυσή τους τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία «

Είμαι ευγνώμων και αγαπώ όλους όσους έχουν εργαστεί ποτέ στο Twitter. Δεν περιμένω να είναι αμοιβαίο αυτή τη στιγμή… ή ποτέ… και το καταλαβαίνω.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By