Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Επτά άτομα στην εντατική από την φετινή γρίπη

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν προβλέψει την έναρξη της επιδημίας

meth

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τη δυναμική της φετινής γρίπης.

Η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, για τον οποίο οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είχαν προβλέψει την έναρξη της επιδημίας, δείχνει ότι η γρίπη επελαύνει χωρίς αντίσταση στον πληθυσμό, προκαλώντας βαριά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία στην Εντατική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Δευτέρα επτά άνθρωποι μπήκαν σε ΜΕΘ, έχοντας εμφανίσει επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη, μεταξύ των οποίων ένα μωρό και ένας 24χρονος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μωρό νοσηλεύεται σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας και ο νέος άνδρας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συνολικά, 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης, αριθμός που θεωρείται μεγάλος με δεδομένες τις διαθέσιμες κλίνες Εντατικής της χώρας αλλά και γενικά τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης. Οι ηλικίες των θυμάτων ήταν 68 – 86 χρόνων, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας 46χρονος, που δεν αναφέρθηκε ότι έπασχε από κάποιο νόσημα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By