Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Επτά νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Σερβία

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δύο γιατροί και το ηλικίας πέντε ημερών μωρό, το οποίο έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή

military-helicopteraa

Σερβικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εκτελούσε ιατρική αποστολή μεταφέροντας ένα άρρωστο μωρό για θεραπεία στο Βελιγράδι, συνετρίβη χθες, Παρασκευή, το βράδυ κοντά στο κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας.

Επτά άνθρωποι -τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δύο γιατροί και το ηλικίας πέντε ημερών μωρό, το οποίο έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα- σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

«Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το ελικόπτερο στις 10:30 μ.μ.», δήλωσε. «Το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ (του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας) στις 10:34 μ.μ.» (23:34 ώρα Ελλάδας)».

Κατά τη συνεδρίασή του, το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να κηρυχθεί η αυριανή ημέρα, η Κυριακή, ημέρα εθνικού πένθους.

Το ρωσικής κατασκευής μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-17 κατέπεσε «στην ευρύτερη περιοχή» του αεροδρομίου του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο ραδιοσταθμός B92 μετέδωσε πως το ελικόπτερο είχε παραλάβει το μωρό στη νότια σερβική περιφέρεια της Ράσκα αφού το ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο αποκλείσθηκε εξαιτίας κατολίσθησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By