Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Έρχεται παράταση ενός μήνα για φορολογικές δηλώσεις και 120 δόσεις

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και στην δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων προανήγγειλε η κυβέρνηση, μέσω της ΕΡΤ.

Λόγω εκλογών», ήδη άρχισαν να προαναγγέλεται πως θα δοθούν παρατάσεις για υποχρεώσεις και ρυθμίσεις χρεών στην εφορία (ή και στον ΕΦΚΑ ενδεχομένως) που έληγαν στα τέλη Ιουνίου.

Αν και δεν διαφαίνεται να ανακύπτει κάποιος προφανής λόγος που να εμπόδιζε τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις χρεών ή πληρωμών, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να μεταθέσει τις ημερομηνίες πληρωμών μετά τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή το αργότερο θα πρέπει να ανακοινωθεί ότι οι διορίες πληρωμών και υποβολής δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης χρεών στην εφορία θα παραταθούν μαζικά.

Και αυτό είναι ίσως μόνον η αρχή γιατί, όπως είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην συνένετυξή του χθες στον Alpha, η Βουλή θα μείνει ανοικτή για να ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις –δηλαδή και όποια άλλα τυχόν νέα μέτρα ή παροχές θέλει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ή να ακυρώσει.

Σε αντίθεση πάντως με όσα έλεγε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών που εισηγείτο «εκλογές όσο αργότερα γίνεται» προς το τέλος της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο για να φανεί το έργο που έχει γίνει στην Οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε εχθές την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επικαλούμενος την ανάγκη «να μη διαταραχθεί η πορεία της Οικονομίας από μία μακρά προεκλογική περίοδο».

Ενώ δηλαδή το Μαξίμου αναγνωρίζει τώρα κίνδυνο για την Οικονομία, ο κύριος Τσακαλώτος έλεγε μέχρι προσφατα σε συνομιλητές του πως «πουθενά και από κανέναν» ξένο επενδυτή ή παράγοντα της Οικονομίας δεν άκουγε ανησυχίες για κίνδυνο παράτασης της πολιτικής αβεβαιότητας μετά τις ευρωεκλογές.

Και για αυτό αποσυνέδεε τις εθνικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, δείχνοντας σαν ιδανικό χρόνο διενέργειάς τους τον Οκτώβριο. Δεν παρέλειπε πάντως να συμπληρώνει, σε κάθε περίπτωση, πως εμπιστεύεται το «ένστικτο» του Πρωθυπουργού, εννοώντας μάλλον όμως τις εκλογικές σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες της Οικονομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By