Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έρχονται μειώσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ Αττικής

Στη δέσμευση για μειώσεις τιμών έως και 1,40 ευρώ για τα μακρινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αττικής, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, ενώ επεσήμανε πως εντός τετραμήνου τα ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης οφείλουν να εγκαταστήσουν στα οχήματα συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ανάλογων του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο γ. γ. Μεταφορών του υπουργείου, Θάνος Βούρδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου, το Υποδομών & Μεταφορών, θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής, έως και κατά 1,40 ευρώ, στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα έως τα 4,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς μετρό. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου θα απομακρυνθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενο απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τη δυνατότητα ιδιωτών να εκτελούν δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

By