Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έρχονται τα πρωτόκολλα επαναλειτουργίας για τον τουριστικό κλάδο

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία του τουριστικού κλάδου.

Τα πρωτόκολλα ήταν το θέμα της χθεσινοβραδινής τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, παρουσία και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργού Α. Σκέρτσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, , ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ από τον τομέα των αερομεταφορών, που θεωρείται και από τα πλέον κρίσιμα, ήταν οι Αλεξάντερ Τσίνελ (διευθύνων σύμβουλος) και Γιώργος Βήλος (εμπορικός διευθυντής) από τη Fraport Greece και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού όπου αναφέρθηκε στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτήσει το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αθηνών και η οποία ετοιμάζει τα πρωτόκολλα λειτουργίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Ο υπουργός κάλεσε τους εταίρους να στείλουν τις εισηγήσεις τους και αποφασίστηκε να εργαστούν εντατικά το προσεχές διάστημα οι ομάδες εργασίας με στόχο τα πρωτόκολλα να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By