Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έρχονται εκπτώσεις φόρου και κληρώσεις ακινήτων και αυτοκινήτων

Τα κίνητρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

plastiko-xrimaΕτήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, αναμένεται να  έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, για όλους τους φορολογούμενους που κάνουν αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα γίνονται κληρώσεις στις οποίες θα μετέχουν αυτόματα, με έπαθλο δωρεάν ψώνια, αυτοκίνητα, ακόμη και ακίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει την προσπάθειά του ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει τα εξής:

– Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Από την 1/1/2017 οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες μέσω καρτών ή e-banking. Αν δεν καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό, το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%. Για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 10%, για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ το 15%, για 20.000-40.000 ευρώ το 20%, για πάνω από 40.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 30%.

– Κάθε ημέρα σε 50 πελάτες καταστημάτων σε όλη τη χώρα, που χρησιμοποιούν κάρτες στις συναλλαγές του, θα δίνεται η δυνατότητα να αγοράσουν δωρεάν τα προϊόντα που επιθυμούν, μέσω κλήρωσης. Όταν ο πελάτης θα ζητά και θα λαμβάνει απόδειξη, θα μετέχει αυτόματα στην κλήρωση.

– Θα κληρώνονται 5 αυτοκίνητα τον μήνα. Όλες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές για αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλο 5 αυτοκίνητα, από το «στοκ» των κατασχεθέντων στον ΟΔΔΥ.

– Θα κληρώνεται ένα ακίνητο κάθε χρόνο. Στη διαδικασία θα μετέχουν αυτόματα όλοι όσοι παίρνουν αποδείξεις για αγορές με «κάρτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By