Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Έρχονται κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία

Σε κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων αλλά και σε πλειστηριασμούς ακινήτων θα οδηγούν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

tameio661_440

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο, σύμφωνα με τα «Νέα», θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 600.000 οφειλετών. Αυτό, περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως τα τέλη Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο των οφειλετών χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 14,5 δισ. ευρώ, ενώ αναγκαστικά μέτρα είχαν ληφθεί, έως τότε, για τα 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, πως από τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΚΕΑΟ έχει μεταφερθεί μόνο το 25% των οφειλετών, με τη συντριπτική πλειοψηφία να χρωστά μέχρι 50.000 ευρώ.

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν ενταχθεί 128.716 οφειλέτες, ρυθμίζοντας χρέη ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί 151,4 εκατ

(Visited 1 times, 1 visits today)