Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες

«Οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοίκησης του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους»

israilinoi-stratiotes

Έρευνα με αφορμή την μετάδοση ενός βίντεο στο οποίο εικονίζονται επτά στρατιώτες να ξυλοκοπούν έναν Παλαιστίνιο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος στον καταυλισμό προσφύγων του Τζαλαζούν της Δυτικής Όχθης, ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

«Οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοίκησης του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους», διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τζαλαζούν, δείχνει έναν Παλαιστίνιο να πιάνεται στα χέρια με δύο Ισραηλινούς στρατιώτες προτού περικυκλωθεί από επτά στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων τον χτυπάει με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και τον ρίχνει κάτω.

Ένας από τους στρατιώτες τον χτυπάει στην συνέχεια αρκετές φορές με το γόνατο στο πρόσωπο ενώ ο Παλαιστίνιος βρίσκεται στο έδαφος. Οι στρατιώτες απομακρύνουν στην συνέχεια τον Παλαιστίνιο.

Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο περιθώριο μιας «βίαιης διαδήλωσης πολλών δεκάδων» Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά από μια από αυτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By