Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρευνα για τη φωτιά στις 3 τα ξημερώματα στα σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής

Τρεις μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου… Η Πυροσβεστική δέχεται κατεπείγουσα κλήση για φωτιά σε εξέλιξη στη δασική έκταση στα σύνορα μεταξύ Βύρωνα και Καισαριανής.

Στο σημείο αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά περιορίζεται πολύ γρήγορα, προλαβαίνοντας να κάψει μικρή έκταση.

Παρόλα αυτά, ο προβληματισμός που προκάλεσε είναι μεγάλος. Η φωτιά ξέσπασε σε μία ώρα που η θερμοκρασία δεν δικαιολογεί την… αυτανάφλεξη. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό, είναι πολύ πιθανό.

Ωστόσο, σε μία περιοχή λίγα μέτρα από τον αστικό ιστό, το ξέσπασμα μίας μεγάλης φωτιάς ισοδυναμεί με εγκληματικό σενάριο.

Η υποψία ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην περιοχή, θέτει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής σε εγρήγορση, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου απέδειξε ότι τα αντανακλαστικά των πυροσβεστικών δυνάμεων λειτουργούν στην εντέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε ετοιμότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια η περιοχή να ελέγχεται όσο συχνότερα γίνεται, ως αποτρεπτικό μέσο για έναν πιθανό επίδοξο εμπρηστή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By