Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Έρευνα: H γλώσσα των πιγκουίνων μοιάζει με εκείνη των ανθρώπων

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι πιγκουίνοι μιλούν όπως οι άνθρωποι. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομάδα ερευνητών με έδρα την Ιταλία.

Όπως επισημαίνει το BBC, οι αφρικανικοί πιγκουίνοι (ζουν στις ακτές της νότιας Αφρικής και της Ναμπίμπια) χρησιμοποιούν γλωσσικά πρότυπα σαν τα δικά μας.

Μέχρι τώρα, είναι η πρώτη φορά που προκύπτει κάτι τέτοιο για ζώο εκτός από τον πίθηκο.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν συχνά σύντομες φράσεις .

Οι Ιταλοί ερευνητές ηχογράφησαν 590 ομιλίες 28 ενηλίκων αφρικανικών πιγκουίνων σε τρεις διαφορετικούς ιταλικούς ζωολογικούς κήπους. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιγκουίνοι είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί και μάλιστα ακούγονται σαν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος.

Τα τραγούδια των πιγκουίνων θυμίζουν μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο «γκαρίζουν» οι γάιδαροι.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ομιλία των πιγκουίνων έχει δύο κοινά χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη ομιλία: οι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι οι μικρότερες, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η πρόταση, τόσο πιο σύντομοι είναι οι ήχοι μέσα σε αυτήν.

Η ιταλική έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Biology Letters» και δείχνει ότι οι πιγκουίνοι καταφεύγουν στις πιο σύντομες συλλαβές για τα πιο συνηθισμένα καλέσματά τους.

Πάντως είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν ότι η γλώσσα των πιγκουίνων έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By