Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ερντογάν: Δεν θα αγνοήσουμε το αίτημα για θανατική ποινή

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο την επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

erdogan

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το αίτημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε πλήθος πολιτών που φώναζε υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο την επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν είχε σημειώσει ότι θα συνεχιστεί η εκκαθάριση του ιού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από όλους τους κρατικούς θεσμούς.

Δάκρυσε ενώ εκφωνούσε επικήδειο

Ο κ. Ερντογάν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην κηδεία ενός άνδρα, που σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το θύμα ήταν ο Τούρκος διαφημιστής και φίλος του Ερόλ Ολτσάκ, και σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.
«Δεν μπορώ πλέον να μιλήσω. Συλλυπητήρια στην χώρα μας» είπε ενώ εκφωνούσε επικήδειο λόγο και ξέσπασε σε κλάματα.

Δεν άργησε ωστόσο να καταφερθεί εκ νέου στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγόρησε ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ερόλ Ολτσάκ, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν σκοτώθηκε μαζί με τον γιο του ενώ διαδήλωναν εναντίον των πραξικοπηματιών στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολτσάκ γνωρίστηκε το 1993 με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στάθηκε στο πλευρό του καθ” όλη την πολιτική του καριέρα. Υπήρξαν στενοί συνεργάτες καθώς ήταν επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών του AKP. Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά ΜΜΕ, εκείνος εμπνεύστηκε το όνομα του κυβερνώντος κόμματος.