Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ερντογάν: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τους δύο Έλληνες

Στον απόηχο της Συνόδου της Βάρνας και των μηνυμάτων της ΕΕ στην Τουρκία για βελτίωση των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται πως συζήτησε το θέμα της επιστροφής στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μπορίσοφ είπε πως μίλησε με τον Ερντογάν εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πως ο Τούρκος Πρόεδρος του απάντησε ότι «την απόφαση θα πάρει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της Συνόδου της Βάρνας, το βράδυ της Δευτέρας, οι επικεφαλής της ΕΕ προσέφεραν πλήρη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.

Τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κάλεσαν την Τουρκία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο για να υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία της ένταξής της στην ΕΕ.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης και μάλιστα ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «επανεξετάσει» αυτό το θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και ζήτησε τα υπόλοιπα κονδύλια που οφείλονται από την ΕΕ, τόνισε ότι η χώρα του συνδέεται με την Ευρώπη ιστορικά αλλά σημείωσε ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος» να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης και να παραβλέψουν την Τουρκία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By