Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ερντογάν κατά Ρωσίας: Στηρίζει «μισθοφόρους» στη Λιβύη»

Βολές κατά πάντων εξαπολύει πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που στρέφει τα πυρά του όχι μόνο κατά της Ουάσινγκτον, που την απειλεί με αντίποινα για την απομπομπή της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35 αλλά και της Μόσχας, οξύνοντας εκ νέου τις ρωσοτουρκικές σχέσεις λόγω της διαφορετικής στάσης στη Λιβύη.

Στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του μουσουλμανικού κόσμου, που διεξάγεται στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Συρία ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση Wagner, η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του NTV.

«Αν και η ομάδα ονομάζεται Wagner, εργάζονται ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη. Ξέρετε ποιος τους πληρώνει», είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν θα ήταν σωστό για εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί για όλα αυτά. Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε τελειώσει με τους S-400 και τα F-35, πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Τώρα, οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream και δεν έχουν κουραστεί να λένε τέτοια πράγματα. Αυτό συνιστά ολοκληρωτική παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα σε όλα αυτά! Δεν είμαστε ένα έθνος που θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια» είπε αρχικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By