Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Ερντογάν: Νόμιμη άμυνα οι βομβαρδισμοί κατά Κούρδων

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες νόμιμης άμυνας. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, ή να παρεμποδίσει, το δικαίωμα νομίμου αμύνης της Τουρκίας απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις»

erdogan

Η Τουρκία δρα σε συνθήκες «νόμιμης άμυνας» κατά των Κούρδων μαχητών, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για το πρόσφατο πολύνεκρο επεισόδιο στην Άγκυρα, και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να καταφύγει «σε κάθε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις», διατράνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες νόμιμης άμυνας. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, ή να παρεμποδίσει, το δικαίωμα νομίμου αμύνης της Τουρκίας απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο ίδιος σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας, που την Πέμπτη στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 61, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

«Προκειμένου να πολεμήσει τις απειλές προς τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, στη Συρία και σε όποιο άλλο σημείο έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και ριζώσει αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η Τουρκία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να πραγματοποιεί κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By