Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ερώτηση 9 βουλευτών της ΝΔ στον Αλ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των κυβερνητικών οργάνων κατά τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το παράλληλο σύστημα πληρωμών ζητούν από τον Πρωθυπουργό εννέα βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή αναφέρονται στην πρόσφατη ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα με την οποία επανέρχεται στις αναφορές περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών το οποί ετοίμαζε η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε για το σχέδιο παράλληλων πληρωμών και ότι ο ίδιος το είχε παρουσιάσει στο σπίτι του στην Κυψέλη ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, παρουσία των κ. Γιάννη Δραγασάκη και Νίκου Παππά. Το σχέδιο αυτό “είχε παρουσιαστεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το Μάρτιο του 2015 στην παρουσίαση του νομοσχέδιου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης”. Μάλιστα, η εφημερίδα Real της 9ης Ιουλίου 2017 παρουσίασε και ένα τμήμα πολλών σελίδων του εισηγητικού αυτού σχεδίου».

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάται ο πρωθυπουργός:

«1. Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015;

2. Έγινε ή όχι παρουσίαση από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη του σχεδίου για “παράλληλο σύστημα πληρωμών”, σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου ή άλλου συλλογικού Κυβερνητικού Οργάνου;».

Παράλληλα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν «να δοθεί αντίγραφο της σχετικής εισήγησης και των ημερήσιων διατάξεων των σχετικών συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών Κυβερνητικών Οργάνων. Ακόμη να δοθούν τα ονόματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν το λόγο, έτσι ώστε να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός εάν ο πρώην Υπουργός κ. Βαρουφάκης ψεύδεται ή εάν όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για ”παράλληλο σύστημα πληρωμών” στο Υπουργικό Συμβούλιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By