Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ερώτηση από το Ποτάμι για την διαφθορά

Ερώτηση στον πρωθυπουργό, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, θα καταθέσει το Ποτάμι.

Αφορμή για αυτό στάθηκε και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της Διεθνούς Διαφάνειας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα υποχώρησε 11 θέσεις και είναι πλέον 69η στη σχετική λίστα.

«Οπως δείχνουν τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας η χώρα συνεχίζει να κατρακυλά σε ότι έχει σχέση με τη διαφθορά. Τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πέσαμε 11 θέσεις. Είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη και βέβαια τα προβλήματα είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, η γραφειοκρατία και η αδιαφάνεια στις προσλήψεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Αγγελο Συρίγο.

«Το Ποτάμι διαρκώς καταγγέλλει το γεγονός ότι συνεχώς κάνουμε βήματα προς τα πίσω, και από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να διορθώσει τα πράγματα, τα κάνει τα πράγματα κάθε μέρα και λίγο χειρότερα. Με βάση και την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, το Ποτάμι θα καταθέσει ερώτηση στον Πρωθυπουργό για να συζητήσουμε στη Βουλή τα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για την αντιμετώπιση της διαφθοράς – πράγματα που δεν στοιχίζουν, αλλά απλώς χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)