Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ερώτηση Κατσανιώτη για τις πτήσεις του Καμμένου με στρατιωτικό ελικόπτερο

Για VIP πτήσεις με στρατιωτικό ελικόπτερο κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ο βουλευτής της ΝΔ

rwsiko_elikoptero

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσανιώτης σε ερώτησή του αναφέρει πως ο υπουργός Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στο Βόλο προκειμένου να παρακολουθήσει συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

«Ιδιαίτερη προτίμηση στα πτητικά μέσα φαίνεται να δείχνει η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις επισκέψεις της. Την αρχή έκανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας που μετέβη στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος που επέλεξε ως μέσο μεταφοράς στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στο Βόλο και να παραστεί στη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της »Ναυτικής Εβδομάδας». Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος απογειώθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στις 06/06/2015 από την Αθήνα και προσγειώθηκε στο Στεφανοβίκειο από όπου μετέβη οδικώς στο Βόλο για να παραστεί στη συναυλία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Κατσανιώτης.

Ο βουλευτής εξηγεί πως «Την ώρα που η κατάσταση της οικονομίας της χώρας είναι αδιαμφισβήτητα πολύ δύσκολη, η επιλογή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να μεταβεί στο Βόλο που απέχει από την Αθήνα 310 χιλιόμετρα με στρατιωτικό ελικόπτερο αποτελεί κοινωνική πρόκληση και περιττή οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο» και ρωτά τον υπουργό «Γιατί επιλέξατε να μεταβείτε στο Βόλο με στρατιωτικό ελικόπτερο και όχι με το υπουργικό σας όχημα, όταν ο Βόλος απέχει από την Αθήνα 310 χιλιόμετρα; Πόσο κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η πτήση σας στο Βόλο για να παραστείτε στη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας»; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει το ακριβές κόστος της πτήσης σας στο Βόλο. H επιλογή σας να μεταβείτε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο Βόλο που απέχει 310 χιλιόμετρα από την Αθήνα δεν αποτελεί κοινωνική πρόκληση για την ελληνική κοινωνία που καθημερινά δοκιμάζεται; Είναι θεμιτό να επιλέγετε ως μέσο μετακίνησή σας στρατιωτικό ελικόπτερο χωρίς να συντρέχει έκτακτος λόγος ή επείγουσα περίπτωση και να το επιβαρύνετε με επιπλέον ώρες πτήσεων, δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας; Ποια είναι η άποψη του Υπουργού Οικονομικών για τέτοιου είδους VIP πτήσεις που επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες; Έτσι θα επιτευχθεί ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών;»

(Visited 1 times, 1 visits today)