Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ερώτηση Κεγκέρογλου για το νομοσχέδιο των συλλογικών συμβάσεων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη

kegkeroglou
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής ζητά από τον υπουργό να τον ενημερώσει αφενός εάν προτίθεται να ενθαρρύνει την ολοκλήρωση της σύναψης της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης ανάμεσα στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» και στους Εκπροσώπους των Εργοδοτικών Οργανώσεων και αφετέρου πότε θα κατατεθεί το ν/σ για τη θεσμική αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Η ενθάρρυνση σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων ανεξάρτητα από το πλαίσιο λειτουργίας τους αποτελεί χρέος όλων, Πολιτείας, Κυβέρνησης, Κομμάτων, Βουλευτών Κεντρικών Συνδικαλιστικών Φορέων, Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων και όλων όσων επιθυμούν εργασιακή ειρήνη, παραγωγική εργασία και βιώσιμη οικονομία.

Επειδή η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη θεσμική αποκατάσταση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ILO που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση

Επειδή αυτές τις μέρες, εν μέσω ουσιαστικά τουριστικής περιόδου, πρέπει να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην ομαλότητα της τουριστικής περιόδου.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

1. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να ενθαρρύνετε την ολοκλήρωση της σύναψης της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης ανάμεσα στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης « Ο ΕΡΜΗΣ » και στους Εκπροσώπους των Εργοδοτικών Οργανώσεων;

2. Πότε θα καταθέσετε το ν/σ για τη θεσμική αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων;».