Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Ερώτηση Σ.Καλαφάτη στη Βουλή για το ΕΣΠΑ

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

kalafatis

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε ερώτηση, στη Βουλή, προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν καταστεί «όμηροι» των καθυστερήσεων στην εφαρμογή και έγκαιρη εκταμίευση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Καλαφάτης, δήλωσε: «Από τον Δεκέμβριο εκκρεμούν αιτήσεις επιχειρήσεων για τη διενέργεια ελέγχων ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων και έναρξης της παραγωγικής δραστηριότητας προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Εδώ και τρεις μήνες, εκκρεμούν αιτήσεις άλλων επιχειρήσεων, για καταβολές της δημόσιας χρηματοδότησης για επενδύσεις που υλοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν από τα αρμόδια όργανα των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης.

Οι επιχειρηματίες τήρησαν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους κι έχουν προσκομίσει στον ΕΦΕΠΑΕ τις απαραίτητες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Όμως, δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν στην δημόσια χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να ζουν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Λες και δεν έφθανε η έλλειψη ρευστότητας την οποία αντιμετωπίζουν. Ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να εξηγήσει τους λόγους των καθυστερήσεων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By