Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

ΕΡΤ: Στην έξοδο τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι από το κανάλι

Σε τελική φάση αναδιάρθρωσης σε στελεχιακό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο εισέρχεται η ΕΡΤ, που σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές σκούπα στο κανάλι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για να γίνουν δραστικές αλλαγές τάχιστα και πιθανότατα πριν από την εκπνοή του έτους.

Ήδη δρομολογούνται αλλαγές σε πρόσωπα της διοίκησης που κατέχουν θέσεις ευθύνης, ενώ σημαντικές τροποποιήσεις θα υπάρξουν στη δομή διοίκησης ώστε το σχήμα να γίνει πιο ευέλικτο.

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να προχωρήσουν τρεις τομείς: να προσδιοριστεί η φυσιογνωμία των 4 καναλιών, με την ΕΡΤ1 να γίνεται πιο πολυσυλλεκτική, να οριστικοποιηθούν οι βασικές αρχές του νέου οργανογράμματος με στόχο τη σύμπτυξη διευθύνσεων και τμημάτων, ώστε να μειωθούν οι διευθυντικές θέσεις που ξεπερνούν τις 45 και οι προϊστάμενοι που ξεπερνούν τους 130, και να εγκριθεί ο νέος προϋπολογισμός που θα περιλαμβάνει σημαντικό κόστος για την εθελούσια έξοδο.

Με βάση τις εκτιμήσεις που έχει κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζεται, αναμένεται να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι, σε σύνολα 2.289.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στις αρχές του νέου έτους θα έχει δύο στάδια, ακολουθώντας τα πρότυπο της αντίστοιχης διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στην Cosmote–Γερμανός.

Στο πρώτο στάδιο θα δοθούν κίνητρα αποχώρησης σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και είναι άνω των 60 ετών. Αν το πρώτος μέρος έχει μεγάλη συμμετοχή, θα ενεργοποιηθεί στη συνέχεια και το δεύτερο σκέλος της εθελουσίας, που θα δίνει κίνητρα και σε νεότερους εργαζόμενους, ηλικίας ακόμα και 55 ετών.

Όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μόνο 170 άτομα είναι κάτω των 40 ετών στην ΕΡΤ, γι’ αυτά απαιτείται γενναία ανανέωση του προσωπικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By