Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές στα μέτωπα της πυρκαγιάς – Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους πυρόπληκτους

Συγκινητική είναι η προσπάθεια των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα μέτωπα της Βόρειας Αττικής. Δείτε πως μπορείτε να προσφέρετε χρήματα και τρόφιμα για τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του αλλά και την τεράστια στήριξη που δέχεται από τον κόσμο συνεχίζει να μάχεται με όλες του τις δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

«Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες μας, αφανείς ήρωες και αρωγοί της πολιτείας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.

Κλιμάκια εθελοντών παραμένουν πρωί-βράδυ δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, παρέχοντας πρώτες βοήθειες, νερά και βασικά είδη διατροφής. Επίσης συμβάλουν ενεργά και στην εκκένωση των περιοχών.

Παράλληλα, στο Σταθμό Α’ Βοηθειών του Ε.Ε.Σ, στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης, προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες σε πυροσβέστες και κατοίκους που έχουν υποστεί εγκαύματα ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι εθελοντές συγκεντρώνουν, επίσης, και τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οι Έλληνες συγκεντρώνουν χρήματα και τρόφιμα
Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής.

“Η βοήθεια είναι πολύτιμη και δίνει δύναμη και κουράγιο στους εθελοντές μας να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο”, αναφέρει ο Ε.Ε.Σ σε ανακοίνωσή του.

Αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, ο Ε.Ε.Σ. διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών.

Συγκεκριμένα, προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός

Τηλ: 210-5147300,

Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By