Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΙΣΧΟΣ- Βεβήλωσαν το τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου [Φωτο]

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

tafos-andrea-papandreou

Με το πρώτο φως του ήλιου, άνθρωποι της οικογένειας του Ανδρέα Παπανδρέου ήρθαν αντιμέτωποι με αυτό το τραγικό θέαμα.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και βεβήλωσαν το μνήμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, που βρίσκεται στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή. Σε έρευνα της εφημερίδας Καθημερινή το 2007, η πρώτη κυβέρνησή του αναδείχθηκε η καλύτερη της Μεταπολίτευσης και ο ίδιος ο σημαντικότερος πρωθυπουργός της περιόδου. Ομοίως, σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Real News το 2010 και σε έρευνα της εταιρείας ALCO το 2013, ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά το 1974.

Δημήτρης Διαμαντίδης
Δημήτρης Διαμαντίδης

Την αποκάλυψη αυτού του τραγικού γεγονότος έκανε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε το thepaper.gr μαζί του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για αυτό το θλιβερό περιστατικό, όπως το χαρακτήρισε, καταδίκασε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, ενώ δε παρέλειψε να δηλώσει πως:

«Όσο κι αν προσπαθήσουν αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας, να διαγράψουν από τη μνήμη του λαού, αυτόν τον μεγάλο ηγέτη, άνθρωπο, δημοκράτη και οραματιστή, άλλο τόσο η κοινωνία θα τους εκδικείται και θα τους καταδικάζει στη πολιτική απομόνωση που ήταν πριν τους αναδείξει η κρίση και οι πλατείες. Η προσφορά της οικογενείας Παπανδρέου στη χώρα και στη δημοκρατία, παραμένει ανεκτίμητη και όσο κι αν προσπαθούν κάποιες μειοψηφίες να τη συκοφαντήσουν, να τη λασπολογήσουν και όπως βλέπουμε τώρα και να τη βεβηλώσουν, δε θα τα καταφέρουν. Αργά ή γρήγορα θα ξαναπάρουν τη θέση που τους αρμόζει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.»

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)