Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Αισιοδοξία από τους Έλληνες εργοδότες

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι το 16% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν

epixeirhseis

Ενθαρρυντικά σημάδια για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Με τον δείκτη των προοπτικών απασχόλησης – προσαρμοσμένο σύμφωνα με την εποχικότητα – να διαμορφώνεται στο +8%, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες αναμένουν αύξηση των προσλήψεων σε οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε πέντε τομείς και μία γεωγραφική περιοχή σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Όσον αφορά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν βελτίωση σε έξι τομείς και στις δύο γεωγραφικές περιοχές.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι το 16% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, 12% προβλέπουν μείωση και 70% δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +8%.

Οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν σχετικά σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By