Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εθνική τράπεζα: Το 2018 βγαίνουμε από τον ELA, λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Ο όμιλος της Εθνικής τράπεζας έχει μειώσει τον δανεισμό του από τον ELA στα 5,8 δισ. ευρώ και περιμένει το ποσό αυτό να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο τον επόμενο χρόνο

Στην πώληση περισσότερων assets στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία, προχωρά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του σχεδίου αναδιάρθρωσης που συμφώνησε να υλοποιήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Εθνική εντός του 2018 θα απεξαρτηθεί από τον ELA, όπως άλλωστε εκτίμησε και ο οίκος Moody’s ότι αυτό θα συμβεί εντός των επόμενων 12-18 μηνών. Ο όμιλος έχει μειώσει τον δανεισμό της από τον ELA στα 5,8 δισ. ευρώ και περιμένει το ποσό αυτό να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο έτος.

Οπως κι άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες, η Εθνική, σημειώνει το Reuters, προχωρά σε αποεπένδυση περιουσιακών στοιχείων και ξένων θυγατρικών, με στόχο την επικέντρωση των εγχώριων δραστηριοτήτων της ΕΤΕ, με έμφαση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και τη ρευστότητα.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ανακοίνωση του αγοραστή της Banca Romaneasca», δήλωσε ο κ. Φραγκιαδάκης. «Η πώληση θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, θα είναι θετική κεφαλαιακά και θα ωφελήσει τη ρευστότητα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, η Εθνική Τράπεζα, μετά από τρεις γύρους ανακεφαλαιοποίησης, θα επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά της προκειμένου να συμβάλει στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας «από την κινούμενη άμμο της ύφεσης, προς την ανάπτυξη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By