Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αίτημα από Μαζιώτη και Ρούπα να παραστούν στη δίκη για την επιμέλεια του παιδιού τους

Με μακροσκελές τους κείμενο οι δύο καταδικασμένοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα διεκδικούν να είναι παρόντες στη διαδικασία, που όπως λένε, θα είναι καθοριστική για τη ζωή του παιδιού τους

Να μεταβούν στην Καλαμάτα την 1η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιμέλειας του 6χρονου γιου τους, ζητούν με κοινή τους επιστολή η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης. Σημειώνεται ότι την επιμέλεια έχει αναλάβει προσωρινά η μητέρα της Ρούπα, μαζί με την αδελφή της, γιαγιά και θεία του παιδιού, αντίστοιχα. Η δίκη θα γίνει στην Καλαμάτα, αφού εκεί ζουν οι συγγενείς της Ρούπα που διεκδικούν την επιμέλεια του αγοριού.

Το ζευγάρι που εκτίει ποινές πολυετούς κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο δικαστήριο που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του παιδιού τους.
Μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές τους κείμενο σημειώνουν:

«Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη η παρουσία μας στο δικαστήριο, γιατί εκεί θα κριθεί η ζωή του παιδιού μας από εδώ και στο εξής. Γι’ αυτό και αδυνατούμε να το δούμε ως μια περιορισμένης σημασίας τυπική διαδικασία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και το ίδιο το δικαστήριο θα αναγνωρίζει την βαρύτητα που θα έχει η απόφαση και συνεπώς και η διαδικασία μέσω της οποίας θα παρθεί αυτή. Διαφορετικά θα απεμπολεί το ίδιο το δικαστήριο την ποιοτική βαρύτητά του, αλλά και την βαρύτητα του ίδιου του περιεχομένου της απόφασης που θα πάρει. Γιατί η ζωή κανενός παιδιού δε μπορεί να κρίνεται σε μια τυπική – διεκπεραιωτική δικαστική διαδικασία. Πόσο μάλλον η τύχη του δικού μας παιδιού, το οποίο προκειμένου να φτάσει η υπόθεσή του σε αυτό το δικαστήριο, πέρασε μεγάλο φάσμα δοκιμασιών για το ίδιο».

(Visited 1 times, 1 visits today)