Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

“Έτοιμη” να μπει στο χρηματιστήριο η Mr. Pengu

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία σκοπεύει να είναι εισηγμένη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Έτοιμη για την είσοδό της στο χρηματιστήριο, μετά το πρώτο “σοκ” της πανδημίας, φαίνεται πως είναι η Mr. Pengu.

Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία MR. PENGU PUBLIC COMPANY LTD συνεργάζετε με την ARGUS STOCKBROKERS LTD μια απο τις μεγαλύτερες χρηματηστηριακές εταιρείες της Κύπρου με χαρτοφυλάκιο κοντά στα 3 δισ. η οποία εξειδικεύεται στις προετοιμασίες εταιρειών για την δημόσια εγγραφή τους, με τις διαδικασίες όλες να είναι έτοιμες .

Η εταιρεία έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές για να κατέθεσει τα απαραίτητα έγγραφα στην Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια Αρχική Δημόσια Προσφορά . Η υποβολή αίτησης της εταιρείας ήταν εμπιστευτική και επομένως όχι ακόμη διαθέσιμη στο κοινό.

Ο Mr. Pengu δεν έχει καθορίσει προς το παρόν πόσες μετοχές θα διαθέσει ή το εύρος των τιμών τους. Βάση της ιδιωτικής χρηματοδότησης, που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία, η αξία της έχει εκτοξευθεί.

Ο Mr. Pengu πηγαίνοντας τόσο γρήγορα στο χρηματηστήριο θέτει τον πήχη πολύ ψηλά και τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή πάνω του.

Η εταιρεία προγραμμάτιζε αυτήν την κίνηση για τις αρχές του 2020, ωστόσο τα σχέδιά της μπήκαν στον “πάγο” αφού η πανδημία την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά, η Μr. Pengu προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση “σηκώνοντας” 3 εκατ. ευρώ και προχωρώντας σε ανάπτυξη της εταιρείας αυτές τισ δύσκολες μέρες.

Η εταιρεία πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι κατεγράφει σε καθημερινή βάση, περισσότερες από 150 παραγγελίες με πλάνο να φτάσει πάνω από 500 παραγγελίες! Σύμφωνα με την ίδια, το “ορόσημο” αυτό είναι ενδεικτικό της ανάκαμψης του κλάδου και της οικονομίας, μετά την πανδημική κρίση.

Το ίδιο λένε τώρα οι αναλυτές σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να μπει στο χρηματιστήριο. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αν όντως αυτό αποδεικνύει κάτι θετικό για τον κλάδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By