Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

EUMED 9 – Άδωνις Γεωργιάδης: Υπήρξε συμφωνία για «πακέτο» ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο ρεύμα

Συγκεκριμένες ενέργειες έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι ηγέτες της EUMED 9 ήταν και αυτό, προκειμένου να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, υποστήριξε πως θα πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

Επιστρεπτέα προκαταβολή
Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, σημείωσε πως όσες επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου από το 2019 από 70% και πάνω μέσα στο 2020, θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει.

Επίσης αναφέρθηκε και στην Γεωργιάδης αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, όπως και κάθε τέτοια αναβάθμιση.

Είπε επίσης πως η αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

«Θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα» ανέφερε σχετικά με τη συνέχεια των πακέτων στήριξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By