Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

EurΑctiv: «Πιο προσιτή στα ΜΜΕ η Επιτροπή Γιούνκερ»

Ο Μ. Σχοινάς παρουσίασε τη νέα, μικρότερη σε αριθμό ομάδα εκπροσώπων της Επιτροπής

komision

«Η Επιτροπή Γιούνκερ υπόσχεται να είναι πιο προσιτή στα μέσα ενημέρωσης», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο EurΑctiv που τονίζει ότι στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη νέα Κομισιόν, στις 3 Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, υποσχέθηκε μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιο φιλική προς τα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μ. Σχοινάς παρουσίασε τη νέα, μικρότερη σε αριθμό ομάδα εκπροσώπων της Επιτροπής, εξηγώντας ότι οι εκπρόσωποι δε θα συνδέονται άμεσα με τους Επιτρόπους, αλλά θα είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένες πολιτικές, καλύπτοντας το έργο περισσότερων του ενός Επιτρόπων. Συνολικά, 13 εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επίσημες δηλώσεις (on the record).

Ο ίδιος ο Μ. Σχοινάς θα καλύπτει τις δραστηριότητες των χαρτοφυλακίων που σχετίζονται με την οικονομία. Τα θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων, Κράτους Δικαίου και εφαρμογής του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα καλύπτονται από την εκπρόσωπο Νατάσα Μπερτό. Ακόμη, ο Μ. Σχοινάς διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τους εκπροσώπους να δέχονται ερωτήσεις μόνο εφόσον έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως εκ των προτέρων. Ερωτηθείς από το EurΑctiv κατά πόσον οι νέοι Επίτροποι θα εμφανίζονται συχνότερα στην αίθουσα Τύπου της Επιτροπής, ο Μ. Σχοινάς απάντησε καταφατικά.

«Η απάντηση είναι ναι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερους Επιτρόπους στην αίθουσα Τύπου. Αισιοδοξώ ότι την Τετάρτη [ημέρα πρώτης συνεδρίασης του νέου Κολεγίου των Επιτρόπων] θα έχουμε είτε τον ίδιο τον Πρόεδρο, ή τον πρώτο Αντιπρόεδρο [Φρανς] Τίμερμανς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By